Biological value of proteins of the jellied fish products
Abstract
Technology of production of the jellied freshwater fish with addition of vegetable raw material, algae and stabilizations of consistency of natural origin are developed. The article presents the research results of biological value of proteins of the jellied fish products. It is determined that the developed products are the valuable source of easily-digestible protein for the organism of human.
References
Пищевая химия / [А. П. Нечаев, С. Е. Траубенберг, А. А. Кочеткова и др.]; под ред. А. П. Нечаева. — [4-е изд.]. — СПб. : ГИОРД, 2007. — 640 с.
Студенцова Н. А. Перспективы развития функциональных продуктов питания из рыбного сырья / Н. А. Студенцова // Рыбное хозяйство. — 2003. — No 4. — С. 57— 59.
Тимофеева А. М. Кулинарная продукция для школьного питания / А. М. Тимофеева, Г. В. Иванова // Пищевая пром-сть. — 2007. — No 4. — С. 66—69.
Рогов И. А. Химия пищи / И. А. Рогов, Л. В. Антипова, Н. И. Дунченко. — М. : КолосС, 2007. — 853 с.
Сидоренко О. В. Формування асортименту та якості риборослинних продуктів : монографія / Олена Володимирівна Сидоренко. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2006. — 313 с.
Пат. 46422 Україна, МПК51 А23 В 4/06. Харчова стабілізаційна суміш для приготування замороженої заливної продукції із прісноводної риби / Н. Я. Орлова, О. В. Сидоренко, Р. С. Москалюк. — No u 2009 05532 ; заявл. 01.06.09 ; опубл. 25.12.09, Бюл. No 24. — 4 с.
Сидоренко О. В. Реологічні властивості стабілізаційних систем для заливних рибних продуктів / О. В. Сидоренко, Р. С. Москалюк, Н. П. Дроба // Товари і ринки. — 2009. — No 2. — С. 134. — 141.