Conceptual principles of food safety guarantee

Authors

Abstract

The article analyzes domestic and foreign approaches to food safety guarantee. The most common in world practice international standards BRC, IFS, GlobalGap, their structure, features, experience and perspectives of implementation from the position of food safety guarantee are considered.

Author Biographies

S. BELINSKA, Kyiv National University of Trade and Economics

doctor of technical sciences, professor

N. ORLOVA, Kyiv National University of Trade and Economics

doctor of technical sciences, professor

I. MOTUZKA, Kyiv National University of Trade and Economics

candidate of technical sciences, associate professor

References

Алексеева Е. В. Совершенствование организационной структуры системы управления качеством и безопасностью / Е. В. Алексеева // Пищевая пром-сть. — 2007. — No 5. — С. 72—73.

Інвестиційний клімат в Україні: яким його бачить бізнес. — Режим доступу : http://www.ifc.org/Ukraine/bee.

Моніторинг сертифікатів на системи управління, виданих органами сертифікації Держспоживстандарту України вітчизняним підприємствам (станом на 31.12.2010 р.). — Режим доступу : http://www.dssu.gov.ua/control/uk/archive/docview?typeId=107129&sortBy=0&orderBy=0&docId=107142&docsstind=6.

Михальські Т. Управління якістю у харчовій промисловості із врахуванням Європейського харчового кодексу і міжнародно визнаних стандартів : довідник / Т. Михальські, Ф. Ліліє, А. Досін. — Л. : ПАІС, 2006. — 336 с.

Оглашенний Ю. Основні міжнародно визнані стандарти на харчові продукти / Ю. Оглашенний, А. Досін // Продукты и ингредиенты. — 2007. — No 2. — С. 82.

Published

2011-06-16

How to Cite

[1]
BELINSKA С., ORLOVA Н. and MOTUZKA Ю. 2011. Conceptual principles of food safety guarantee. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 11, 1 (Jun. 2011), 176–182.

Issue

Section

PROBLEMS OF GOOD SAFETY