Conceptual principles of food safety guarantee
Abstract
The article analyzes domestic and foreign approaches to food safety guarantee. The most common in world practice international standards BRC, IFS, GlobalGap, their structure, features, experience and perspectives of implementation from the position of food safety guarantee are considered.
References
Алексеева Е. В. Совершенствование организационной структуры системы управления качеством и безопасностью / Е. В. Алексеева // Пищевая пром-сть. — 2007. — No 5. — С. 72—73.
Інвестиційний клімат в Україні: яким його бачить бізнес. — Режим доступу : http://www.ifc.org/Ukraine/bee.
Моніторинг сертифікатів на системи управління, виданих органами сертифікації Держспоживстандарту України вітчизняним підприємствам (станом на 31.12.2010 р.). — Режим доступу : http://www.dssu.gov.ua/control/uk/archive/docview?typeId=107129&sortBy=0&orderBy=0&docId=107142&docsstind=6.
Михальські Т. Управління якістю у харчовій промисловості із врахуванням Європейського харчового кодексу і міжнародно визнаних стандартів : довідник / Т. Михальські, Ф. Ліліє, А. Досін. — Л. : ПАІС, 2006. — 336 с.
Оглашенний Ю. Основні міжнародно визнані стандарти на харчові продукти / Ю. Оглашенний, А. Досін // Продукты и ингредиенты. — 2007. — No 2. — С. 82.