Medical and biologic assessment of confectionery flour products with laminaria and selenium

Authors

  • V. KORZUN Institute of hygiene and medical ecology the name of A. Marzeeva AMS of Ukraine
  • A. SOBKO Kyiv National University of Trade and Economics

Abstract

The results of medical and biologic assessment of confectionery flour products with use of chicken egg, enriched with organic selenium, laminaria and sunflower oil have been presented. The consumption of the these products by children increases their antioxidant and immune status, prevents inflammatory processes, puberty deviations, development anomaly and other general and reproductive health abnormalities.

Author Biographies

V. KORZUN, Institute of hygiene and medical ecology the name of A. Marzeeva AMS of Ukraine

doctor of medicinesciences, professor

A. SOBKO, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Кочеткова А. А. Функциональные пищевые продукты: некоторые технологические подробности в общем вопросе / А. А. Кочеткова, В. И. Тужилкин // Пищевая пром-сть. — 2003. — No 5. — С. 8.

Тутельян В. А. Концепция оптимального питания. Позиция врача / В. А. Тутельян. — Режим доступу : http://pitanie-conf.ru/4201.html; Шендеров Б. А. Медицинская микробиология и функциональное питание / Б. А. Шендеров. — Т. 3. Пробиотики и функциональное питание. — М. : "ГрантЪ". — 2001. — 288 с.; Пересічний М. Функціональне харчування: теорія та практика / М. Пересічний, Д. Федорова, О. Кандалей // Вісник КНТЕУ. — К. : Київ. торг.-екон. ун-т, 2005. — No 2. — С. 96—104.

Уварова Е. В. Репродуктивное здоровье девочек подросткового возраста / Е. В. Уварова // Российский вестник перинатологии и педиатрии. — 2003. — Т. 48. — No 5. — С. 8—9.

Аймазян Э. К. Акушерство / Э. К. Аймазян // СПб. : Специалист. — 2007. — С. 528.

Пересічний М. Оптимізація технології бісквітного напівфабрикату функціонального призначення / М. Пересічний, С. Пересічна, А. Собко // Товари і ринки. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — No 1. — 2007. — С. 51—57.

Published

2009-01-21

How to Cite

[1]
KORZUN В. and SOBKO А. 2009. Medical and biologic assessment of confectionery flour products with laminaria and selenium. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 6, 2 (Jan. 2009), 62–66.

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY