Medical and biologic assessment of confectionery flour products with laminaria and selenium
Abstract
The results of medical and biologic assessment of confectionery flour products with use of chicken egg, enriched with organic selenium, laminaria and sunflower oil have been presented. The consumption of the these products by children increases their antioxidant and immune status, prevents inflammatory processes, puberty deviations, development anomaly and other general and reproductive health abnormalities.
References
Кочеткова А. А. Функциональные пищевые продукты: некоторые технологические подробности в общем вопросе / А. А. Кочеткова, В. И. Тужилкин // Пищевая пром-сть. — 2003. — No 5. — С. 8.
Тутельян В. А. Концепция оптимального питания. Позиция врача / В. А. Тутельян. — Режим доступу : http://pitanie-conf.ru/4201.html; Шендеров Б. А. Медицинская микробиология и функциональное питание / Б. А. Шендеров. — Т. 3. Пробиотики и функциональное питание. — М. : "ГрантЪ". — 2001. — 288 с.; Пересічний М. Функціональне харчування: теорія та практика / М. Пересічний, Д. Федорова, О. Кандалей // Вісник КНТЕУ. — К. : Київ. торг.-екон. ун-т, 2005. — No 2. — С. 96—104.
Уварова Е. В. Репродуктивное здоровье девочек подросткового возраста / Е. В. Уварова // Российский вестник перинатологии и педиатрии. — 2003. — Т. 48. — No 5. — С. 8—9.
Аймазян Э. К. Акушерство / Э. К. Аймазян // СПб. : Специалист. — 2007. — С. 528.
Пересічний М. Оптимізація технології бісквітного напівфабрикату функціонального призначення / М. Пересічний, С. Пересічна, А. Собко // Товари і ринки. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — No 1. — 2007. — С. 51—57.