Structural-mechanical propertiesas a component of qualityof the soft brine cheeses

Authors

  • N. RYABCHENKO Kyiv National University of Trade and Economics
  • V. GUTS Kyiv National University of Food Technology
  • O. GUBENA Kyiv National University of Food Technology

Abstract

The article analyses the factor which influence the consistency of the soft brine cheeses. There have been researched their physical and chemical quality indicators, defined the force of cutting and rational speed of cutting of the soft brine cheeses.

Author Biographies

N. RYABCHENKO, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

V. GUTS, Kyiv National University of Food Technology

doctor of technical sciences, professor

O. GUBENA, Kyiv National University of Food Technology

candidate of technical sciences, assistance lecturer

References

Рудавська Г. Б. Доцільність збагачення м’яких розсільних сирів "Ламіданом" з метою профілактики йодної недостатності / Г. Б. Рудавська, Н. О. Рябченко : матеріали міжн. наук.-практ. конф. ["Довкілля і здоров’я людини"], (Ужгород, 17—19 квіт. 2008 р.). — Ужгород, 2008. — С. 235—237.

Гудков А. В. Сыроделие: технологические, биологические и физико-химические аспекты / А. В. Гудков. — М. : ДеЛи принт, 2004. — 804 с.

Даурский А. Н. Резание пищевых продуктов / А. Н. Даурский, С. А. Мачихин. — М. : Пищевая пром-сть, 1983. — 240 с.

Горбатов А. В. Реология мясных и молочных продуктов / А. В. Горбатов. — М. : Пищепромиздат, 1979. — С. 180—183.

Матц С. А. Структура и консистенция пищевых продуктов / С. А. Матц. — М. : Пищевая пром-сть, 1972. — 239 с.

Молоко та молочні продукти. Нормативні документи : довідник : у 3 т. / укр. та рос. мовами / [за заг. ред. Іванова В. Л.]. — Львів : НІЦ "Леонорм", 2000. — Т. 2. — 344 с. — (Серія "Нормативна база підприємства).

Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов / К. К. Горбатова. — 3-е изд., перераб. и доп. — СПб. : ГИОРД, 2001. — 320 с.

Гуць В. С. Моделювання процесу різання харчових продуктів / В. С. Гуць, О. О. Губеня // Товари і ринки. — 2007. — No 2. — С. 107—114.

Журавская Н. К. Исследование и контроль качества мяса и мясопродуктов / Н. К. Журавская, Л. Т. Алехина, Л. И. Осирмиенкова. — М. : Агропромиздат, 1985. — С. 92—94.

Published

2010-02-11

How to Cite

[1]
RYABCHENKO Н., GUTS В. and GUBENA О. 2010. Structural-mechanical propertiesas a component of qualityof the soft brine cheeses . INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 8, 2 (Feb. 2010), 129–135.

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY