Structural-mechanical propertiesas a component of qualityof the soft brine cheeses
Abstract
The article analyses the factor which influence the consistency of the soft brine cheeses. There have been researched their physical and chemical quality indicators, defined the force of cutting and rational speed of cutting of the soft brine cheeses.
References
Рудавська Г. Б. Доцільність збагачення м’яких розсільних сирів "Ламіданом" з метою профілактики йодної недостатності / Г. Б. Рудавська, Н. О. Рябченко : матеріали міжн. наук.-практ. конф. ["Довкілля і здоров’я людини"], (Ужгород, 17—19 квіт. 2008 р.). — Ужгород, 2008. — С. 235—237.
Гудков А. В. Сыроделие: технологические, биологические и физико-химические аспекты / А. В. Гудков. — М. : ДеЛи принт, 2004. — 804 с.
Даурский А. Н. Резание пищевых продуктов / А. Н. Даурский, С. А. Мачихин. — М. : Пищевая пром-сть, 1983. — 240 с.
Горбатов А. В. Реология мясных и молочных продуктов / А. В. Горбатов. — М. : Пищепромиздат, 1979. — С. 180—183.
Матц С. А. Структура и консистенция пищевых продуктов / С. А. Матц. — М. : Пищевая пром-сть, 1972. — 239 с.
Молоко та молочні продукти. Нормативні документи : довідник : у 3 т. / укр. та рос. мовами / [за заг. ред. Іванова В. Л.]. — Львів : НІЦ "Леонорм", 2000. — Т. 2. — 344 с. — (Серія "Нормативна база підприємства).
Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов / К. К. Горбатова. — 3-е изд., перераб. и доп. — СПб. : ГИОРД, 2001. — 320 с.
Гуць В. С. Моделювання процесу різання харчових продуктів / В. С. Гуць, О. О. Губеня // Товари і ринки. — 2007. — No 2. — С. 107—114.
Журавская Н. К. Исследование и контроль качества мяса и мясопродуктов / Н. К. Журавская, Л. Т. Алехина, Л. И. Осирмиенкова. — М. : Агропромиздат, 1985. — С. 92—94.