Prospects of persimmon usein production of functional purposefood
Abstract
The article deals with basic directions of food powders use and creation of functional foodstuff on their basis. The technology of production of persimmon dehydrated fruit and powders has been scientifically proved and developed.
References
Калакура М. М. Дослідження впливу фруктових порошків з тропічної сировини на рецептурний склад та реологічні властивості борошняних кондитерських виробів / М. М. Калакура, В. С. Костюк : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф. ["Проблеми техніки і технології харчових виробництв"], (Полтава, 8—9 квіт. 2004 р.). — Полтава : ПУСКУ, 2004. — С. 198—200.
Применение пищевых порошков из вторичных сырьевых ресурсов в хлебопечении / Ю. Ф. Снежкин, А. А. Хавин, Т. А. Михайлик и др. : зб. наук. праць ОДУХТ. — Одеса, 2002. — Вип. 24. — С. 256—258.
Снєжкін Ю. Ф. Тепломасообмінні процеси під час одержання каротиновмісних порошків / Ю. Ф. Снєжкін, Ж. О. Петрова. — К. : Академперіодика, 2007. — 162 c.
Медведєва А. Використання субтропічної сировини в технологіях самбуків / А. Медведєва, О. Дзюндзя // Товари і ринки. — 2008. — No 2. — С. 113—118.
Pat. US 20040253343 USA. Persimmon vinegar powder and process for preparing the same / Ha Yong-gil (Chung Chungbuk-do, KR), Hong Hee-do & Lee Bu-yong (Kyunggi-do, KR) et al. — No 10/204768 ; fil. 06.07.2004 ; publ. 16.12.200.
6. Pat. US 20070116818 USA Extract containing beta-cryptoxanthin component from persimmon fruit / Takahashi Hidehito & Inada Yumiko (Kawanishi-shi, JP). — No 11/283827 ; fil. 22.11.2005 ; publ. 24.05.2007.
Japanese Patent JP 09220067, A 23 L 1/212. Production of persimmon powder / Inventors: Shimozaka Yoshi. — No JP1996000067031 ; fil. 16.02.1996 ; publ. 26.08.1997.
Drying of persimmons (Diospyros kaki L.) and the following changes in the studied bioactive compounds and the total radical scavenging activities / [Yong-Seo Park, Soon-Teck Jung, Seong-Gook Kang et al.] // LWT – Food Science and Technology. — Sept. 2006. — Vol. 39. — N 7. — P. 748—755.
Шишкина Е. Л. Хурма в Никитском ботаническом саду / Е. Л. Шишкина // Крымское промышленное плодоводство. Том II. — Симферополь : "Таврия", 2008. — С. 559—564.
В России начнут выпекать хлеб со вкусом хурмы // Московский комсомолец. — 2003. — 3 дек.
Ратушенко А. Т. Технологія кондитерських виробів з використанням яблучного порошку : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.16 / А. Т. Ратушенко. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2001. — 17 с.
Емельянова О. А. Плодово-ягодные наполнители как компонент в производстве инновационных видов молочных продуктов / О. А. Емельянова // Молочное дело. — 2005. — No 6. — С. 16—17.
Гонжарова Н. В. Технология пряничных изделий с фруктовыми добавками : автореф. дис. на соискание учен. степени канд. техн. наук / Н. В. Гонжарова. — М., 1990. — 24 с.
Haxaire L. Des solutions pour une nouvelle generation de SHACKS / L. Haxaire // Process alim. — 2002. — N 1180. — P. 87—88.
Колеснов А. Ю. Применение классических яблочных пектинов в производстве термостабильных фруктовых начинок для хлебопекарных изделий / А. Ю. Колеснов // Пищевая пром-сть. — 1993. — No 9. — С. 32—36.
Циганова Т. Б. Пищевые красители для кондитерских изделий / Т. Б. Циганова, Л. С. Кузнецова, М. Ю. Сиданова. — СПб. : ГИОРД, 2002. — 120 с.
Орлова Н. Я. Теоретичні основи товарознавства. Продовольчі товари. Практикум : навч. посіб. / Н. Я. Орлова. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. — 146 с.
МБТ и СН No 5061–89. Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов : [от 1989.08.01]. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 185 с.
ГН 6.6.1.1-130–2006. Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Сs і 90 Sr у продуктах харчування та питній воді : [від 1999.01.04]. — К. : Держспоживстандарт України, 1999. — 10 с.