Substantiation of radish keeping efficiency by Harrington's method

Authors

  • V. KOLTUNOV Kyiv National University of Trade and Economics
  • Y. BELINSKA Poltava University of Consumer Cooperation of Ukraine

Abstract

The article examines the problem of the storability of the root-crops of the Red Giant radish in different types of market container. The selection of the optimum form of packing is determined by experimental studies and is confirmed by the calculations of the function of Harrington's desirability.

Author Biographies

V. KOLTUNOV, Kyiv National University of Trade and Economics

doctor of agricultural science, professor

Y. BELINSKA, Poltava University of Consumer Cooperation of Ukraine

senior lecturer

References

Жадан В. З. Теплофизические основы хранения сочного растительного сырья на пищевых предприятиях / В. З. Жадан. — М. : Пищевая пром-сть, 1976. — 238 с.

Ахназарова С. Л. Методы оптимизации эксперимента в химической технологии / С. Л. Ахназарова, В. В. Кафаров. — М. : Высш. шк., 1985. — 327 с.

Адлер Ю. П. Планирование эксперимента при поиске оптимальных условий / Ю. П. Адлер, Е. В. Маркова, Ю. В. Грановский. — М. : Наука, 1971. — 283 с.

ГОСТ 28561–90. Продукты переработки плодов и овощей. Определение сухих веществ или влаги. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 10 с.

ГОСТ 8756.13–87. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения содержания сахаров. — М. : Изд-во стандартов, 1988. — 16 с.

ГОСТ 24556–89. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения витамина С. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 10 с.

Published

2011-01-27

How to Cite

[1]
KOLTUNOV В. and BELINSKA Є. 2011. Substantiation of radish keeping efficiency by Harrington’s method. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 10, 2 (Jan. 2011), 62–68.

Issue

Section

METHODOLOGICAL ASPECTS OF GOODS QUALITY EVALUATION