Different commodity properties of pumpkins

Authors

  • Victor KOLTUNOV Kyiv National University of Trade and Economics
  • Maryana BULAKH Kyiv National University of Trade and Economics

Abstract

Matrycal and trophic properties of pumpkins zoned in Polesia and promising varieties are analyzed, preconditions to forming of different quality of fruits on one plant under the influence of certain abiotic growth conditions are set. Recommendations for priority use of pumpkins fruit different quality are defined.

Author Biographies

Victor KOLTUNOV, Kyiv National University of Trade and Economics

doctor of agricultural science, professor

Maryana BULAKH, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Колтунов В. А. Зберігання гарбузових плодів : наук. вид. / В. А. Колтунов, Л. М. Пузік. — Х. : Харк. нац. аграр. ун-т ім. В. В. Докучаєва, 2009. — 365 с.

Колтунов В. А. Програмування збереження якості продовольчих товарів : навч. посіб. / В. А. Колтунов. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2002. — 199 с.

Методика дослідної справи в овочівництві і баштанництві ; під. ред. Г. Л. Бондаренка, К. І. Яковенка. — Х. : Основи, 2001. — 309 с.

ГОСТ 28550–90. Метод приготовления измельченной пробы и определения сухих веществ. — [Введ. 1990—01—01]. — М. : Изд-во стандартов, 1991. — 10 с.

ГОСТ 5303–89. Изделия кондитерские. Методы определения сахара. — [Введ. 1990—01—01]. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 16 с.

ГОСТ 24556–89. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения витамина C. — [Введ. 1990—01—01]. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 8 с.

ДСТУ 4305:2004. Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Метод визначення вмісту каротину. — [Чинний від 2005—01—01]. — К. :

Держспоживстандарт України, 2005. — 24 с.

ГОСТ 10845–98. Зерно и продукты его переработки. Метод определения крахмала. — [Введ. 1999—01—01]. — М. : Изд-во стандартов, 1999. — 16 с.

ГОСТ 13496.2–91. Корма комбикорма, комбикормовое зерно. Методы определения сырой клетчатки. — [Введ. 1992—01—08]. — М. : Изд-во стандартов, 1992. — 11 с.

ДСТУ 12014-3:2003. Продукти харчовi. Визначання вмiсту нiтрату i/або нiтриту. — [Чинний від 2004—01—01]. — К. : Держспоживстандарт України, 2004. — 13 с.

ДСТУ 3190–95. Гарбузи продовольчі свіжі. Технічні умови. — [Чинний від 1997—01—01]. — К. : Держстандарт України, 1996. — 11 с.

Published

2011-12-21

How to Cite

[1]
KOLTUNOV В. and BULAKH М. 2011. Different commodity properties of pumpkins . INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 12, 2 (Dec. 2011), 135–143.

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY