Structural and mechanical properties of unleavened dough made of sprouted wheat flour
Keywords:
structural and mechanic peculiarities of unleavened dough, sprouted wheat flour,deformation of doughAbstract
The results of studies on production possibilities of flour, made of wheat sprouted in sea salt solution, are given in the article. The structural and mechanical parameters of unleavened dough samples made of enriched flour and carageenan, and efficient concentration of carageenan are identified. The developed unleavened dough technology can be implemented in production of mealy products possessing improved nutritious value.
References
Кузнецов О. А. Реология пищевых масс : учеб. пособ. / О. А. Кузнецов, Е. В. Волошин, Р. Ф. Сагитов. — Оренбург : ГОУ ОГУ, 2005. — 106 с.
Шаран А. В. Розроблення технології оброблення пророслих зерен та рекомендацій щодо їх використання : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.02 "Технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів та комбікормів" / А. В. Шаран ; Нац. ун-т харчових технологій. — К. : НУХТ, 2004. — 19 с.
Сімахіна Г. О. Використання високомінералізованої зернової сировини у вирішенні проблеми мікроелементної нестачі / Г. О. Сімахіна, Т. І. Миколів // Наукові праці Нац. ун-ту харчових технологій. — К. : НУХТ, 2009. — No 28. — С. 10—13.
Скарлато Г. Географічний "чемпіонат". — Режим доступу : http://abetka.ukrlife.org/geo_champ.htm.
Дробот В. І. Харчові добавки та їх функціональна роль у технологічному процесі / В. І. Дробот // Хранение и переработка зерна. — 2003. — No 9. — С. 25—27.
Технологія продуктів харчування функціонального призначення / [М. І. Пересічний, М. Ф. Кравченко, Д. В. Федорова та ін.]. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. — 718 с.
Здобнов А. И. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания / А. И. Здобнов, В. А. Цыганенко, М. И. Пересичный. — К. : А.С.К., 1998. — 656 с.
Реологічні методи дослідження сировини і харчових продуктів та автоматизація розрахунків реологічних характеристик : навч. посіб. / А. Б. Горальчук, П. П. Пивоваров, О. О. Грінченко та ін. — Х. : Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, 2006. — 63 с.