The assessment of students’ diet of Ukrainian vocational schools

Authors

Abstract

The article researches the dinner ration of the Ukrainian vocational schools students. There were revealed significant deviations according to the energy value of these rations and also the content of vitamins and mineral substances. There has been offered the methodology of ration assessment according to complex quality index.

Author Biography

O. GRYGORENKO, Kyiv National University of Trade and Economics

candidate of technical sciences, associate professor

References

Бєляєв О. А. Фактичне харчування дітей-школярів за період 1990–1997 років / О. А. Бєляєв // Медичні перспективи. — 1999. — Т. 1, No 3, ч. 1. — С. 92—94; Кульчицкая В. П. Школьное питание – дефицит всех пищевых веществ и энергии / В. П. Кульчицкая, И. А. Сливинская, П. М. Карповец // Проблемы питания и здоровья. — 1997. — No 1. — С. 13—15.

Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії: Наказ МОЗ України No 272 від 18.11.99 р. — К. : Офіційний вісник України, 1999. — С. 340—343.

Published

2009-01-21

How to Cite

[1]
GRYGORENKO О. 2009. The assessment of students’ diet of Ukrainian vocational schools. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 6, 2 (Jan. 2009), 118–123.

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY