The quality assessment of frozen tomatoes au jus
Abstract
There has been presented the estimation of quality of the frozen tomatoes au jus with pulp according to the developed scales and physical and chemical indices at all the stages of freezing and storage. There has been determined the optimal concentration of guar gum in the juice according to the total of complex of organoleptic physical and chemical quality indices.
References
Улянич О. Споживна цінність та особливості технології вирощування помідорів / О. Улянич // Агроогляд: овочі та фрукти. — 2006. — No 14 (18). — С. 20—25.
Орлова Н. Я. Оцінювання якості заморожених томатів / Н. Я. Орлова, Н. В. Маліновська // Стандартизація, сертифікація, якість. — 2008. — No 2 (51). — С. 66—70.
ГОСТ 28562. Продукты переработки плодов и овощей. Рефрактометрический метод определения растворимых сухих веществ. –– М. : Изд-во стандартов, 1990. — 15 с.
ГОСТ 25555.0. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения титруемой кислотности. — М. : Изд-во стандартов, 1983. — 4 с.
ГОСТ 24556. Продукты пищевые консервированные плодоовощные. Метод определения витамина С. –– М. : Изд-во стандартов, 1983. — 10 с.
Починок Х. Н. Методы биохимического анализа растений / Х. Н. Починок. — К. : Наук. думка, 1976. — 334 с.