Functional purpose dry mixtures for biscuit semi-products

Authors

Abstract

The article examines the possibility of creating of the dry mixtures for biscuits and development of the technology of functional purpose biscuit semi-products enriched with macro- and micronutrients and food fibers made of wheat, rye, and soya flours and their composites with admixture of seaweeds – Fucus and Cystoseira.

Author Biographies

M. PERESICHNIY, Kyiv National University of Trade and Economics

doctor of technical sciences, professor

D. FEDOROVA, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

T. MARTSYN, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Кандалей О.В. Технологія м’ясних кулінарних виробів функціонального призначення з використанням фукусів: Дис. ... канд. техн. наук. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2007. – 129 с.; Корзун В.Н., Парац А.Н., Нестер Т.И., Буряченко Л.Ю. Медико-социальное значение использования морских водорослей в питании населения // Человек, питание, здоровье: Материалы междунар. науч. конф. (9-10 ноября 2006 г.). – Тверь: ООО "Издательство "Триада", 2006. – С. 42-51.

Жукова Г.Ф., Савчик С.А., Хотимченко С.А. Биологические свойства йода // Микроэлементы в медицине, 2004. – No 5 (1). – С. 7-15.

Теоретичні основи товарознавства продовольчих товарів: Лабораторний практикум / Н.Я. Орлова. – К.: Київ. держ. торг.-екон. ун-т, 1999. – 107 с.

Архипович Н.А., Чернякова Т.Я., Голубева Л.А. Определение содержания сахара, глюкозы и фруктозы при их совместном присутствии в растворе // Известия ВУЗов. Пищ. технология. – 1990. – No 4. – С. 82-83.

Плешков Б.П. Практикум по биохимии растений. – М.: Колос, 1968. – С. 129-131.

Брицке М.Э. Атомно-абсорбционный спектрохимический анализ. – М.: Химия, 1982. – 255 с.

Степанова Е.Н., Орлова Н.В. Химические методы определения тиамина, рибофлавина и ниацина в пищевых продуктах // Теоретические и клинические аспекты науки о питании. Методы оценки обеспеченности населения: Сб. науч. тр. / Ин-т питания. – Том VIII. – М., 1987. – С. 160-173.

Теоретичні основи товарознавства продовольчих товарів ... С. 67-74.

Пересічний М.І., Федорова Д.В. Проблеми оцінювання конкурентопридатності кулінарної продукції // Вісник Київ. нац. торг.-екон. ун-ту, 2006. – No 3. – С. 95-103.

Published

2008-06-06

How to Cite

[1]
PERESICHNIY М., FEDOROVA Д. and MARTSYN Т. 2008. Functional purpose dry mixtures for biscuit semi-products. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 5, 1 (Jun. 2008), 53–60.

Issue

Section

INNOVATION TECHNOLOGIES OF THE HEALTHY FOOD-STUFFS