Quality of school diets
Abstract
The article presents the research results of actual diets of 6-10 year old pupils. The level of inconsistency with their physiological needs requirements for nutrients, energy, vitamins and minerals is determined. There have been developed the lunch rations for pupils taking into account the needs of the organism, confirmed by complex quality indicator.
References
Грищенко І. М. Дієтичне та дитяче харчування : навч. посіб. / І. М. Грищенко, Н. М. Кравчук. — К. : Київ. нац. торг. екон. ун-т, 2003. — 288 с.
Збірник рецептур страв для шкільного харчування. — К. : Техніка, 1986. — 407 с.
Постанова КМ України від 22 лист. 2004 р. No 1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах". — Режим доступу : zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1591-2004 ; http://www.google.com/search?q.
П'ятницька Г. Т. Ресторанне господарство України: ринкові трансформації, інноваційний розвиток : монографія / Г. Т. П'ятницька. — К. : Київ. нац. торг. екон. ун-т, 2007. — 465 с.
Касьянов Г. Ч. Технология продуктов питания для детского питания / Г. Ч. Касьянов. — Ростов н/Д : МаРТ, 2001. — 256 с.
Скурихин И. М. Таблицы химического состава и калорийности российских продуктов питания : справочник / И. М. Скурихин, В. А. Тутельян, 2007. — 276 с.