Changes of chemical compositionof garden radish roots dependingon package type
Abstract
The article deals with the problem of long-term storage of two sorts of garden radish roots using different types of packaging materials and types.The best type of packaging is defined by mathematical calculations using the multicriteria optimization method and proved by research of preservation quality of the product.
References
Боос Г. В. Редис / Г. В. Боос // Зеленные овощные культуры ; под ред. Д. Д. Брежнева. — Л. : Агропромиздат [Ленингр. отд.], 1967. — С. 98— 107.
Сабуров Н. В. Хранение и переработка плодов и овощей / Н. В. Сабуров, М. В. Антонов, Е. П. Широков. — М. : Изд-во с.-х. лит., журн. и плакатов, 1963. — 463 с.
Дьяченко В. С. Овощеводство в специализированных хозяйствах / В. С. Дьяченко, Н. И. Памелов. — М. : Московский рабочий, 1964. — 200 с.
Мкртчьян В. С. Как хранить свежий редис зимой / В. С. Мкртчьян, Р. В. Яблонская. — М. : Изд-во Мин-ва с.-х. СССР, 1951. — 198 с.
Дженеев С. Ю. Свежие овощи круглый год / С. Ю. Дженеев. — Симферополь : Крымиздат, 1967. — 164 с.
Сокол П.Ф. О длительном хранении редиса / П. Ф. Сокол, М. А. Скляревский // Хранение и переработка картофеля, овощей, плодов и винограда. — М. : Колос, 1973. — С. 112—116.
Теплицкий М. Г. Многокритериальный выбор комплексов технических средств для животноводства / М. Г. Теплицкий // Техника в сельском хозяйстве. — 1989. — No 6. — С. 25.
ГОСТ 28561–90. Продукты переработки плодов и овощей. Определение сухих веществ или влаги. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 10 с.
ГОСТ 8756.13–87. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения содержания сахаров. — М. : Изд-во стандартов, 1988. — 16 с.
ГОСТ 24556–89. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения витамина С. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 10 с.
ГОСТ 25555.4–91. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения золы, щелочности, общей и водорастворимой золы. — М. : Изд-во стандартов, 1991. — 7 с.
ГОСТ 13496.2–91. Корма, комбикорма, комбикормовое сырье. Методы определения сырой клетчатки (ускоренный вариант). — М. : Изд-во стандартов, 1991. — 14 с.