The quality assessment of quickly frozen half-finished product "Vegetable Lecho"

Authors

  • N. KAMENEVA Kyiv National University of Trade and Economics

Abstract

The article gives the quality assessment of quickly frozen half-finished product “Vegetable Lecho” with addition of xanthium gum and sodium alginate according to organoleptic and physical and chemical indicators. It was defined that addition of natural polysaccharides has a positive influence on dietary and biological value of half-finished products.

Author Biography

N. KAMENEVA, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Петрович О. И себе, и людям. Украинская индустрия замороженных фруктов, ягод и овощей ориентируется на экспорт / Олег Петрович // Продукты питания. — 2006. — No 17. — С. 16—24.

Методические указания по проведению исследований с быстрозамороженными плодами, ягодами и овощами. — М. : ВАСХНИЛ, 1984. — 25 с.

ГОСТ 28562. Продукты переработки плодов и овощей. Рефрактометрический метод определения растворимых сухих веществ. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 15 с.

ГОСТ 5903–89. Изделия кондитерские. Методы определения сахара. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — С. 16—22.

Починок Х. Н. Методы биохимического анализа растений / Х. Н. Починок. — К. : Наук. думка, 1976. — 334 с.

ГОСТ 25555.0. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения титруемой кислотности. — М. : Изд-во стандартов, 1983. — 4 с.

Плешков Б. П. Практикум по биохимии растений / Б. П. Плешков. — М. : Колос, 1976. — 254 с.

Published

2009-06-15

How to Cite

[1]
KAMENEVA Н. 2009. The quality assessment of quickly frozen half-finished product "Vegetable Lecho". INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 7, 1 (Jun. 2009), 97–103.

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY