The quality assessment of quickly frozen half-finished product "Vegetable Lecho"
Abstract
The article gives the quality assessment of quickly frozen half-finished product “Vegetable Lecho” with addition of xanthium gum and sodium alginate according to organoleptic and physical and chemical indicators. It was defined that addition of natural polysaccharides has a positive influence on dietary and biological value of half-finished products.
References
Петрович О. И себе, и людям. Украинская индустрия замороженных фруктов, ягод и овощей ориентируется на экспорт / Олег Петрович // Продукты питания. — 2006. — No 17. — С. 16—24.
Методические указания по проведению исследований с быстрозамороженными плодами, ягодами и овощами. — М. : ВАСХНИЛ, 1984. — 25 с.
ГОСТ 28562. Продукты переработки плодов и овощей. Рефрактометрический метод определения растворимых сухих веществ. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — 15 с.
ГОСТ 5903–89. Изделия кондитерские. Методы определения сахара. — М. : Изд-во стандартов, 1990. — С. 16—22.
Починок Х. Н. Методы биохимического анализа растений / Х. Н. Починок. — К. : Наук. думка, 1976. — 334 с.
ГОСТ 25555.0. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения титруемой кислотности. — М. : Изд-во стандартов, 1983. — 4 с.
Плешков Б. П. Практикум по биохимии растений / Б. П. Плешков. — М. : Колос, 1976. — 254 с.