Quality evaluation of new sauces with increased biological value

Authors

  • A. ANTONENKO Kyiv National University of Trade and Economics

Abstract

The results of research of new kinds of sauces (Soniachnyy and Veselka) prepared on the base of the mixture containing ECO Super grain product, Fibregm and calcium lactate, are presented. The research results allow recommendation of the product for population, especially for people working in harmful conditions and those who live on polluted territories.

Author Biography

A. ANTONENKO, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Пересічний М. І. Технологія продуктів харчування функціонального призначення / М. І. Пересічний, М. Ф. Кравченко, Д. В. Федорова. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. — 718 с.

Германюк Я. Л. Дієтичне харчування при ожирінні та цукровому діабеті / Я. Л. Германюк, П. О. Карпенко, М. І. Пересічний. — К. : Київ. держ. торг.-екон. ун-т, 1997. — 352 с.

Пивоваров П. П. Білки у технології продукції громадського харчування / П. П. Пивоваров. — Х. : ХДАТОХ, 2000. — 116 с.

Смоляр В. И. Рациональное питание / В. И. Смоляр. — К. : Наук. думка, 1991. — 365 с.

Абрамзон А. А. Поверхностно-активные вещества : справочник / А. А. Абрамзон, В. В. Бочаров, Г. М. Гаевой. — К. : Наук. думка, 1991. — 376 c.

Ребиндер П. А. Поверхностно-активные вещества / П. А. Ребиндер. — М. : Знание. — 1961. — 44 с.

Вайнштейн С. Г. Пищевые волокна и усвояемость нутриентов / С. Г. Вайнштейн, А. М. Масик // Вопросы питания. — 1984. — No 3. — С. 6—12.

Нечаев А. П. Пищевые добавки / А. П. Нечаєв, А. А. Кочеткова, А. Н. Зайцев. — М. : Колос, 2002. — 256 c.

Здобнов А. И. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів / А. И. Здобнов, В. А. Циганенко, М. И. Пересичный. — К. : А.С.К., 1998. — 656 с.

Пат. 38867 Україна, МПК А 23 С 9/152. Соус молочний "Сонячний" / Антоненко А. В., Кравченко М. Ф. ; заявник і патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — No u 2008 09253 ; заявл. 15.07.08 ; опубл. 26.01.09, Бюл. No 2. — 4 с.

Published

2009-06-15

How to Cite

[1]
ANTONENKO А. 2009. Quality evaluation of new sauces with increased biological value. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 7, 1 (Jun. 2009), 58–62.

Issue

Section

INNOVATION TECHNOLOGIES OF THE HEALTHY FOOD-STUFFS