Energy supply properties changes of champignons under keeping in the conditions of modified gas environment
Abstract
The article determines the interconnection between the changes of content of mannitol and glucose and intensity of breathing of cultivated champignons depending on their strain (F-58 and A-15), temperature (1 ± 1°С and 7.5 ± 2 °С) and storage conditions (usual and modified gas environment), that enables prolongation of mushrooms shelf life.
References
ТУ У 61.907–97. Гриби шампіньйони свіжі. — Чинний з 01—01—97 ; зі змінами від 04—09—2007. — К. : [б. в.], 2007. – 16 с.
Barham P. In vitro diagnosticum zur Bestimmung fon Glucose nach der GOD-POD / P. Barham, P. Trinder // Anal. VST. — 1972. — Vol. 97. — Р. 142—145.
Corcoran A. C. Method for the determination of mannitol in plasme and urine / A. C. Corcoran, A. H. Sage // Biol. Chem. — 1967. — Vol. 170, N 1. — P. 165.
Беккер З. Э. Физиология и биохимия грибов / З. Э. Беккер. — М. : Изд-во Моск. ун-та, 1988. — 231 с.
Кретович В. Л. Техническая биохимия / В. Л. Кретович, Л. В. Метлицкий, М. А. Бокучава. — М. : Высш. шк., 1973. — 456 с.
Гребинский С. О. Биохимия растений / С. О. Гребинский. — Л. : Львов. ун-т, 1967. — 270 с.