Fruit sauces from the products of subtropical persimmon

Authors

  • Oksana DZYUNDZYA Kyiv National University of Trade and Economics

Abstract

New receipts and technologies of sweet sauce based on persimmon products - powder and mashed fruit- are developed. Their organoleptic, physical-chemical, structural, mechanical and microbiological indicators are considered. Based on the research results new sauces are recommended for consumption, as well as for use in sweet dishes, pastries and ice cream decoration, dairy and other products.

Author Biography

Oksana DZYUNDZYA, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Емельянова О. А. Плодово-ягодные наполнители как компонент в производстве инновационных видов молочных продуктов / О. А. Емельянова // Молочное дело. — 2005. — No 6. — С. 16—17.

Технологія продуктів харчування функціонального призначення / [М. І. Пересічний, М. Ф. Кравченко, Д. В. Федорова та ін.]. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. — 718 с.

Зіолковська А. В. Технологія плодово-ягідних соусів з використанням екстракту полісахаридів оболонки насіння льону : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.16 / А. В. Зіолковська. — Харків : Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, 2008. — 17 с.

Пивоваров Е. П. Технология гелеобразной десертной продукции с использованием систем крахмал – функциональный полисахарид : дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 : защищена 23.10.03 : утв. 10.02.04 / Евгений Павлович Пивоваров. — Харьков, 2003. — 329 с.

ТУ У 15.3-05417118-037 : 2009. Сухофрукти та харчовий порошок з хурми.

Дзюндзя О. Перспективи використання хурми у виробництві продуктів харчування функціонального призначення / О. Дзюндзя // Товари і ринки. — 2009. — No 2. — С. 65—70.

Исследование пищевых продуктов : рук. по лабораторным занятиям / [Н. И. Козин, В. С. Смирнов, М. И. Калебин и др.] — М. : Госторгиздат, 1949. — 411 с.

Тернинко І. І. Овес посівний (Avena sativa, l): фармакологічна характеристика та аспекти застосування / І. І. Тернинко, О. В Бурцева // Український журн. клініч. та лабораторної медицини. — 2008. — Т. 3, No 3. — С. 18—24.

Основные методы сенсорной оценки продуктов питания / [В. М. Кантере, В. А. Матисон, М. А. Фоменко, Е. В. Крюкова] // Пищевая пром-сть. — 2003. — No 10. — С. 6—13.

Гуць В. С. Визначення загального комплексного показника якості молочних десертів / В. С. Гуць, Т. А. Скорченко, О. П. Гребельник // Молочна пром-сть. — 2004. — No 2. — С. 24—26.

Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов. МБТ и СН No 5061–89. [Действующий от 1989—08—01]. — М. : Изд-во стандартов, 1990. —

с.

Published

2010-06-04

How to Cite

[1]
DZYUNDZYA О. 2010. Fruit sauces from the products of subtropical persimmon. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 9, 1 (Jun. 2010), 62–67.

Issue

Section

INNOVATION TECHNOLOGIES OF THE HEALTHY FOOD-STUFFS