Rheological properties of frozen tomato semiproducts
Abstract
Influence of deckers is studied on reological property of the frozen ready-to-cook foods from tomato green-stuffs: tomatoes frozen in the wiped tomato mass, leche vegetable with sweet pepper and leche vegetable with sweet pepper and egg-plants. Positive influence of gummy on reological properties is well-proven, which are closely related to the organoleptical indexes, especially with consistency of the frozen ready-to-cook foods from tomato green-stuffs.
References
Орлова Н. Оцінювання якості заморожених томатів / Н. Орлова, Н. Маліновська // Стандартизація. Сертифікація. Якість. — No 2. — 2008. — С. 66—69.
Кадушечкина Р. С. Изучение реологических свойств карбокси-метил-крахмал – вода / Р. С. Кадушечкина, А. И. Душман, А. М. Голубев // Пищевая пром-сть. — 2001. — No 9. — С. 54—55.
Родионова Н. С. Реологические исследования казеин-агаровых систем / Н. С. Родионова, Е. В. Кузнецова // Хранение и переработка сельхозсырья. — 2003. — No 8. — С. 138—141.
Реометрия пищевого сырья и продуктов : справ. ; под ред. Ю. А. Мачихина. — М. : Агропромиздат. — 1990. — 271 с.
Пищевая химия / [Нечаев А. П., Траубенберг С. Е., Кочеткова А. А. и др.] ; под. ред. А. П. Нечаева. — СПб. : ГИОРД. — 2007. — С. 350—398.
Камєнєва Н. Оцінка якості заморожених томатів у власному соку / Н. Камєнєва // Товари і ринки. — 2008. — No 2. — С. 85—90.
Орлова Н. Оцінка якості швидкозамороженого напівфабрикату "Лечо овочеве" / Н. Орлова, Н. Камєнєва // Товари і ринки. — 2009. — No 1. — С. 97—103.