Technology improvement of balsam with antioxidant and antimicrobial actions
Abstract
Diverse studies on the development of a method of a balm receipt of antioxidant and antimicrobial effect are presented, that provided creation of a herbs composition with a set pharmacological direction, obtaining extract and aromatic constituents of the balsam using simplex method of mathematical modeling.
References
Технология спирта и спиртопродуктов / [Ильинич В. В., Устинников Б. А., Бурачевский И. И. и др.] ; под ред. В. В. Ильинич. — М. : Агропромиздат, 1997. — 383 с.
Фертман Г. И. Технология спиртового и ликеро-водочного производства : учеб. пособ. [для студ. высш. учеб. завед.] / Г. Фертман, М. Шойхет. — М. : Пищевая пром-сть, 1995. — 279 с.
Кобзар А. Я. Фармакозія : навч. посіб. [для студ. вищ. фарм. навч. закл.] / А. Я. Кобзар. — К. : Медицина, 2007. — 544 с.
Солодовченко Н. М. Лікарська рослинна сировина та фітопрепарати : навч. посіб. з фармакології з основами біохімії лікарських рослин [для студ. вищ. фарм. навч. закл.] / Н. М. Солодовченко, М. С. Журавльова, В. М. Ковальова. — Х. : Вид-во НФаУ, 2003. — 408 с.
Технологічний регламент на виробництво лікеро-горілчаних виробів / [Держхарчопром України. Концерн Укрспирт. УКРНДІСПИРТБІОПРОД]. — К. : Держхарчопром України, 1993. — 330 с.
Качественный газохроматографический анализ / [Вигдергауз М. С., Семенченко Л. В., Ерзец В. А., Богословский Ю. Н.]. — М. : Наука, 1998. — 244 с.
Орвис В. ЕХСЕL для ученых, инженеров и студентов / Вильям Орвис ; пер. с англ. А. Р. Роминова. — К. : Юниор, 1999. — 528 с.