Technology improvement of balsam with antioxidant and antimicrobial actions

Authors

  • Natalia CHEPEL National University of Food Technologies

Abstract

Diverse studies on the development of a method of a balm receipt of antioxidant and antimicrobial effect are presented, that provided creation of a herbs composition with a set pharmacological direction, obtaining extract and aromatic constituents of the balsam using simplex method of mathematical modeling.

Author Biography

Natalia CHEPEL, National University of Food Technologies

candidate of technical sciences, Senior Research Scientist

References

Технология спирта и спиртопродуктов / [Ильинич В. В., Устинников Б. А., Бурачевский И. И. и др.] ; под ред. В. В. Ильинич. — М. : Агропромиздат, 1997. — 383 с.

Фертман Г. И. Технология спиртового и ликеро-водочного производства : учеб. пособ. [для студ. высш. учеб. завед.] / Г. Фертман, М. Шойхет. — М. : Пищевая пром-сть, 1995. — 279 с.

Кобзар А. Я. Фармакозія : навч. посіб. [для студ. вищ. фарм. навч. закл.] / А. Я. Кобзар. — К. : Медицина, 2007. — 544 с.

Солодовченко Н. М. Лікарська рослинна сировина та фітопрепарати : навч. посіб. з фармакології з основами біохімії лікарських рослин [для студ. вищ. фарм. навч. закл.] / Н. М. Солодовченко, М. С. Журавльова, В. М. Ковальова. — Х. : Вид-во НФаУ, 2003. — 408 с.

Технологічний регламент на виробництво лікеро-горілчаних виробів / [Держхарчопром України. Концерн Укрспирт. УКРНДІСПИРТБІОПРОД]. — К. : Держхарчопром України, 1993. — 330 с.

Качественный газохроматографический анализ / [Вигдергауз М. С., Семенченко Л. В., Ерзец В. А., Богословский Ю. Н.]. — М. : Наука, 1998. — 244 с.

Орвис В. ЕХСЕL для ученых, инженеров и студентов / Вильям Орвис ; пер. с англ. А. Р. Роминова. — К. : Юниор, 1999. — 528 с.

Published

2011-12-21

How to Cite

[1]
CHEPEL Н. 2011. Technology improvement of balsam with antioxidant and antimicrobial actions . INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 12, 2 (Dec. 2011), 74–82.

Issue

Section

INNOVATION TECHNOLOGIES OF THE HEALTHY FOOD-STUFFS