State of Ukrainian market of meat and meat products

Authors

  • Tetiana PICHKUR National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine
  • Galyna BANDURENKO National University of Food Technologies
  • Dmytro ZASYEKIN National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine

Abstract

The article is devoted to the analysis of the state of Ukrainian market of meat and meat products in 2005-2010. It analyses for the growth dynamics of some segments of a market. A group of main meat producers is characterized. Problems of the meat market development in Ukraine are revealed and the ways to overcome them are offered.

Author Biographies

Tetiana PICHKUR, National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine

postgraduate

Galyna BANDURENKO, National University of Food Technologies

candidate of technical sciences, associate professor

Dmytro ZASYEKIN, National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine

doctor of sciences, professor

References

Гурова Н. О. М’ясо-молочна промисловість / Н. О. Гурова. — Режим доступу : http://otherreferats.allbest.ru/cookery/00056702_0.html.

УкрАгроКонсалт (за даними Держкомстату). Рынок мяса и мясных продуктов Украины // Мясное Дело. — 2010. — No 11. — С. 14—24

Ємцев В. І. Особливості формування конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України / В. І. Ємцев // Науковий вісн. Ужгородського ун-ту. — Ужгород : 2011. — С. 10—105.

Янковий В. О. М’ясопереробна промисловість, стан і перспективи розвитку / В. О. Янковий // Харчова наука і технологія. — 2010. — No 11. — С. 90—95.

Подухович Ю. П. Проблеми розвитку виробничого потенціалу м’ясопереробних підприємств на сучасному етапі // Зб. наук. пр. Луган. нац. аграр. ун-ту / Ю. П. Подухович. — Режим доступу : http://www.nbuv.gov.ua.

Копитець Н. Г. Курчат восени рахують / Н. Г. Копитець // Мясной Бизнес. — 2010. — No 11. — С. 64—67.

Корниенко И. Состояние и перспективы мясной отрасли в Украине / И. Корниенко // Мясное Дело. — 2010. — No 3. — С. 30—31.

Товари агропромислового комплексу : підготовлено державним інформаційно-аналітичним центром моніторингу зовнішніх товарних ринків "Держзовнішінформ". — Режим доступу : http: //www.mta.Gov.ua/date/upload/publication/uk/ua/12753/34/htm.

Ситуація на ринку м’яса і м’ясопродуктів. Динаміка споживання цін на м’ясо // Інформаційний сайт Державного комітету статистики України. — Режим доступу : http://ukrexport.gov.ua/ukr/prom/ukr/3677.htm.

Чорноротов О. Аналіз ринку тваринництва та виробництва м’яса й м’ясопродуктів / О. Чорноротов. — Режим доступу : http://www.Credit-reting.ua.

Рибачок Н. Поковбасимо // Н. Рибачок, А. Максимчук. — Режим доступу : http://www.vlasnasprava.info/ua/business_az/how_to_start/business_idea.html?_m=publications&_t=rec&id=11109.

Михайленко В. Анализ украинского рынка колбасных изделий / В. Михайленко // Агентство Промышленных Новостей. — Режим доступа : http://www.apn-ua.com/monitoring/index_a.php.

Кабаш Н. Консерви втрачають покупця / Наталія Кабаш. — Режим доступу : http://news.finance.ua/ua/~/2/2011/06/11/241137.

Статистичний аналіз ринку заморожених продуктів. — Режим доступу : http://www.radakmu.org.ua/file/zvit_Bartkovskogo.doc.

Шугурова Т. Инновационный подход к производству натуральных полуфабрикатов / Т. Шугурова // Мясной Бизнес. — 2011. — No 4. — С. 56—57.

Published

2011-12-21

How to Cite

[1]
PICHKUR Т., BANDURENKO Г. and ZASYEKIN Д. 2011. State of Ukrainian market of meat and meat products . INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL JOURNAL COMMODITIES AND MARKETS. 12, 2 (Dec. 2011), 46–53.