Nomenclature of quality indicators of corset products

Authors

  • I. SHCHERBININA Kyiv National University of Trade and Economics

Abstract

The article considers the issues of formation of nomenclature of corset products quality indicators using expert method. The detailed analysis of indicators has been carried out, their optimal nomenclature has been defined and coefficient of conformity of experts’ opinions has been calculated. The coefficient of importance of each indicator has been calculated in order to carry out further monitoring of corset products quality.

Author Biography

I. SHCHERBININA, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Щербініна І. О. Сучасні проблеми формування номенклатури показників якості корсетних виробів / І. О. Щербініна // Науковий пошук молодих дослідників. Технічні науки : зб. наук. праць. — Луганськ : ЛНУ ім. Тараса Шевченка, 2009. — No 4. — С. 177––180.

Конфекціювання матеріалів для одягу: навч. посіб. / Н. П. Супрун, М. В. Орленко, Е. П. Дрегуляс та ін. — К. : Знання, 2005. — 246 с.

Савчук Н. Г. Особливості формування номенклатури показників для моніторингу якості швейних виробів / Н. Г. Савчук // Легка пром-сть. — 2007. — No 4. — 52—53 с.

ДСТУ 3045–95. Полотна та вироби трикотажні. Хутро штучне трикотажне. Класифікація та номенклатура показників якості. — [Чинний від 1996—01—01]. — К. : Держстандарт України. — 25 с.

ДСТУ 3047–95. Тканини та вироби ткані поштучні. Класифікація та номенклатура показників якості. — [Чинний від 1996—01—01]. — К. : Держстандарт України. — 21 с.

ДСТУ 2925–94. Якість продукції. Оцінювання якості. Терміни та визначення. –– [Чинний від 1995—01—01]. — К. : Держстандарт України. — 10 с.

Азгальдов Г. Г. Теория и практика оценки качества товаров / Г. Г. Азгальдов. — М. : Экономика, 1982. — 256 с.

Published

2011-06-16

How to Cite

SHCHERBININA І. (2011). Nomenclature of quality indicators of corset products. Commodities·and·markets, 11(1), 170–175. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1482

Issue

Section

IMPROVEMENT OF CONSUMER PROPERTIES OF NONFOODS