Influence of dietary addition "Lamidan" on staling of pastila products
Keywords:
pastila products, zephyr, churned lucum, Lamidan, Tsykorlakt, process of staling, moisture mass fractionAbstract
The changes of mass stake of moisture, free and constrained water in pastila products during storage are investigated . Positive influence of tsikorlakt and of “Lamidan” on deceleration of the process of staling of zephyr and lucum are set. Expediency of using bioxalaligned poly propylene packages is certain with the purpose of increasing shelf life of pastila products.
References
Рудавська Г. Б. Реологічні властивості нових пастильних виробів / Г. Б. Рудавська, Н. П. Шаповалова, О. В. Романенко // Продовольча індустрія АПК. — 2011. — No 5. — С. 34—37.
Зубченко А. В. Влияние физико-химических процессов на качество кондитерских изделий. — М. : Агропромиздат, 1986. — 296 с.
Рудавська Г. Б. Вплив нових пастильних виробів оздоровчого спрямування на стан здоров’я та працездатність учнів / Г. Б. Рудавська, Н. П. Шаповалова, О. М. Ганич : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ["Екзо- та ендоекологічні аспекти здоров’я людини"], (Ужгород, 8–9 квіт. 2011 р.). — Ужгород : УжНУ : Говерла, 2011. — С. 250—253.
Технологічні інструкції по підготовці сировини та напівфабрикатів до виробництва, по виробництву мармеладу та пастильних виробів. — К. : ЗАТ "Укркондитер", 1996. — С. 118 —152.
Іоргачова К. Г. Уповільнення процесу черствіння помадних цукерок / К. Г. Іоргачова, Л. В. Гордієнко, В. Ю. Толстих // Зб. наук. пр. УДУХТ. — 2001. — No 10. — С. 92—93.
Зубченко А. В. Физико-химические основы технологии кондитерских изделий / А. В. Зубченко. — 2-е изд., перераб. и доп. — Воронеж : Воронеж. гос. технол. акад., 2001. — 389 с.
Дослідження гідратоутворення у водних розчинах фруктози. Використання фруктози в технологіях кондитерських виробів / [М. О. Полумбрик, А. І. Українець, Л. С. Дегтярьов, В. В. Дорохович] // Наук. пр. НУХТ. — 2005. — No 16. — С. 40—42.
Ящики из гофрированного картона для кондитерских изделий. Технические условия : ГОСТ 13512–91. — Введ. 1993—01—01. — М. : Изд.-во стандартов, 1993. — 7 с.
Пергамент растительный. Технические условия. : ГОСТ 1341–97. — Введ. 1998—01—01. — М. : Межгос. стандарт, 1997. — 7 с.
Подпергамент. Технические условия : ГОСТ 1760–86. — Введ. 1988—01—01. — М. : Изд-во стандартов, 1988. — 10 с.
Вироби кондитерські. Методи визначення масових часток вологи та сухих речовин : ДСТУ 4910:2008. — [Чинний від 2007—01—01]. — К. : Держспоживстандарт України, 2007. — 11 с.
Уэндландт У. Термические методы анализа / У. Уэндландт ; пер. с англ. — М. : Мир, 1978. — 515 с.
Урьев Н. Б. Пищевые дисперсные системы. Физико-химические основы интенсификации технологических процессов / Н. Б. Урьев, М. А. Талейсник. — М. : Агропромиздат, 1985. — 296 с.
Вироби кондитерські пастильні. Загальні технічні умови : ДСТУ ГОСТ 6441–2003. — [Чинний від 2003—07—01]. — К. : Держспоживстандарт України, 2003. — 7 с.
Східні солодощі типу м’яких цукерок. Загальні технічні умови : ДСТУ 4688:2006. — [Чинний від 2007—07—01]. — К. : Держспоживстандарт України, 2003. — 14 с.
Рудавська Г. Б. Мінеральний склад нових пастильних виробів оздоровчого спрямування / Г. Б. Рудавська, Н. П. Шаповалова // Товарознавчий вісник : зб. наук. праць ЛНТУ. — 2012. — Вип. 5. — С. 347—351.
Матц С. А. Структура и консистенция пищевых продуктов / С. А. Матц ; пер. с англ. под ред. А. Ф. Наместникова. — М. : Пищевая пром-сть, 1972. — 237 с.
Тихомиров В. К. Пены. Теория и практика их получения и разрушения / В. К. Тихомиров. — 2-е изд., перераб. — М. : Химия, 1983. — 264 с.