Biological value of proteins of the jellied fish products

Authors

  • Olena SYDORENKO Kyiv National University of Trade and Economics https://orcid.org/0000-0001-5919-4370
  • Raisa MOSKALYUK Kyiv National University of Trade and Economics
  • Yuriy PAVLYUCHENCO Kyiv National University of Trade and Economics

Abstract

Technology of production of the jellied freshwater fish with addition of vegetable raw material, algae and stabilizations of consistency of natural origin are developed. The article presents the research results of biological value of proteins of the jellied fish products. It is determined that the developed products are the valuable source of easily-digestible protein for the organism of human.

Author Biographies

Olena SYDORENKO, Kyiv National University of Trade and Economics

candidate of technical sciences, associate professor

Raisa MOSKALYUK, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

Yuriy PAVLYUCHENCO, Kyiv National University of Trade and Economics

candidate of technical sciences, associate professor

References

Пищевая химия / [А. П. Нечаев, С. Е. Траубенберг, А. А. Кочеткова и др.]; под ред. А. П. Нечаева. — [4-е изд.]. — СПб. : ГИОРД, 2007. — 640 с.

Студенцова Н. А. Перспективы развития функциональных продуктов питания из рыбного сырья / Н. А. Студенцова // Рыбное хозяйство. — 2003. — No 4. — С. 57— 59.

Тимофеева А. М. Кулинарная продукция для школьного питания / А. М. Тимофеева, Г. В. Иванова // Пищевая пром-сть. — 2007. — No 4. — С. 66—69.

Рогов И. А. Химия пищи / И. А. Рогов, Л. В. Антипова, Н. И. Дунченко. — М. : КолосС, 2007. — 853 с.

Сидоренко О. В. Формування асортименту та якості риборослинних продуктів : монографія / Олена Володимирівна Сидоренко. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2006. — 313 с.

Пат. 46422 Україна, МПК51 А23 В 4/06. Харчова стабілізаційна суміш для приготування замороженої заливної продукції із прісноводної риби / Н. Я. Орлова, О. В. Сидоренко, Р. С. Москалюк. — No u 2009 05532 ; заявл. 01.06.09 ; опубл. 25.12.09, Бюл. No 24. — 4 с.

Сидоренко О. В. Реологічні властивості стабілізаційних систем для заливних рибних продуктів / О. В. Сидоренко, Р. С. Москалюк, Н. П. Дроба // Товари і ринки. — 2009. — No 2. — С. 134. — 141.

Published

2010-06-04

How to Cite

SYDORENKO О., MOSKALYUK Р., & PAVLYUCHENCO Ю. (2010). Biological value of proteins of the jellied fish products. "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 9(1), 152–158. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1546

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>