Вплив ферментного препарату на протеолітичні процеси у сиров’ялених м’ясних продуктах

Автор(и)

  • Світлана ДАНИЛЕНКО Інститут продовольчих ресурсів НААН України

Ключові слова:

активність води, вологозатримувальна здатність, м’ясна сировина, протеоліз, протосубтилін

Анотація

Представлено результати досліджень впливу ферментативного протеолізу свинини та яловичини препаратом протосубтиліном на технологічні показники кінцевих продуктів і їх біологічну цінність. Доведено, що його застосування активізує розщеплення білків м’язової тканини, збільшує пул вільних амінокислот, зокрема відповідальних за смако-ароматичний букет готової продукції, сприяє формуванню її ніжної та пластичної консистенції.

Біографія автора

Світлана ДАНИЛЕНКО, Інститут продовольчих ресурсів НААН України

к. т. н., ст. наук. співробітник

Посилання

Erzhanov K. B. Ispol’zovanie fermentov dlja poluchenija mjasnyh produktov iz netradicionnogo vida syr’ja / K. B. Erzhanov, L. M. Ibragimova, G. N. Zhaksylykova // Pishhevaja tehnologija i servis. — 1999. — No 2. — S. 27—30.

Lyzova V. Ju. Fermenty ta i’h vykorystannja u m’jasnij promyslovosti / V. Ju. Lyzova, A. K. Bashkyrova // Mjasnoj byznes. — 2010. — No 6 (90). — S. 33—38.

Perspektivy razvitija biotehnologii pri proizvodstve mjasnyh produktov s ispol’zovaniem fermentnyh preparatov zhivotnogo proishozhdenija / [L. B. Smetanina, T. G. Kuznecova, B. A. Lisicyn, V. Z. Krakova] // Vsjo o mjase. — No 4. — 2004. — S. 27—30.

Bojko O. A. Vozdejstvie kollagenoliticheskogo preparata na strukturu mjasnogo syr’ja / O. A. Bojko, T. G. Kuznecova // Mjasnaja industrija. — 2004. — No 4. — S. 47—49.

Biotehnologija v mjasnoj promyshlennosti : obzornaja inform. / [Rogov I. A., Horol’skij V. V., Alehina V. A., Lipatov N. N., Titov E. I., Pyl’cova L. A.]. — M. : AgroNIITJeIMMP, 1986. — 28 s.

Vlijanie fermentativnoj obrabotki na mikrostrukturu kollagensoderzhashhego mjasnogo syr’ja / [A. I. Cherevko, V. A. Kovalenko, O. V. Moskalenko, S. I. Hvylja] // Mjasnaja industrija. — 2008. — No 2. — C. 71—73.

Bushkova L. A. Sbornik tehnologicheskih instrukcij po proizvodstvu produktov iz svininy k GOST 18236–85, GOST 18255–85, GOST 18256–85, GOST 17482–85, GOST 16594–85 / L. A. Bushkova. — M. : VNKIMP, 1990. — 173 s.

Mjaso i mjasnye produkty. Metody opredelenija belka : GOST 25011–81. — Vved. 1983—01—01. — M. : Izd-vo standartov, 1981. — 12 s.

Produkty mjasnye. Metody opredelenija vlagi. : GOST 9793–74. — Vved. 1975—01—01. — M. : Izd-vo standartov, 1974. — 8 s.

Zhuravskaja N. K. Issledovanie i kontrol’ kachestva mjasoproduktov / N. K. Zhuravskaja, L. T. Alehina, L. M. Otrjashenkova. — M. : Agropromizdat, 1985. — 296 s.

Mikrobiologija harchovyh produktiv i kormiv dlja tvaryn. Metod vyznachennja aktyvnosti vody : DSTU ISO 21807:2007. — [Chynnyj vid 2009—01—01]. — K. : Derzhspozhyvstandart Ukrai’ny, 2007. — 10 s.

Sjems R. A. Pererabotka mjasa pticy / R. A. Sjems ; per. s angl. V. V. Gushhina. — SРb. : Professija, 2007. — 432 s.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-06

Як цитувати

[1]
ДАНИЛЕНКО, С. 2013. Вплив ферментного препарату на протеолітичні процеси у сиров’ялених м’ясних продуктах. Товарознавство. Технології. Інжиніринг. 16, 2 (Груд 2013), 107–114.

Номер

Розділ

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ