Biologically active substances of unfortified fruit and berries wine materials
Abstract
The article presents the research results on the contents of phenol compounds, colourings, ascorbic acid, B1 vitamin and carotene in the unfortified wine materials of apples, pears, cherries, black currant, raspberries, gooseberries, jostaberry, mulberry, black elder of the 2003–2006 harvest. The influence of different factors on the biological value of fruit and berry wine materials is analyzed.
References
Анализ рынка вина в России // Виноделие и виноградарство. — 2005. — No 5. — С. 18—19; Проблемы рынка винопродукции Украины // Виноградарство и виноделие. — 2005. — No 1. — С. 37—39; Szczepanik I. Konkurencyjnosc i perspektywy rozwoju sektora winiarskiego w Polsce / I. Szczepanik // Przem. ferment. owoc.-warz. — 2000. — T. 44. –– No 12. — S. 42—44.
Гудковский В. А. Антиокислительные (целебные) свойства плодов и ягод и прогрессивные методы их хранения / В. А. Гудковский // Хранение и переработка сельхозсырья. — 2001. — No 4. — С. 13—19; Иванова Т. Н. Плодоовощные нектары – сырье для приготовления молочных напитков / Т. Н. Иванова, О. В. Мартынова, Е. А. Зайцева // Хранение и переработка сельхозсырья. — 2007. — No 4. — С. 63—64.
Вино из яблок // Сад, виноград і вино України. — 2002. — No 11—12. — С. 62.
Методы технохимического контроля в виноделии / под ред. В. Г. Гержиковой. — Симферополь : Таврида, 2002. — 260 с.
ГОСТ 8756.22–80. Продукты переработки плодов и овощей. Метод определения каротина. — М. : Изд-во стандартов, 1987. — 6 с.
Плешков Б. П. Практикум по биохимии растений / Б. П. Плешков. — М. : Колос, 1976. — 254 с.
Марх А. Т. Технохимический контроль консервного производства / А. Т. Марх, Т. Ф. Зыкина, В. Н. Голубев. — М. : Агропромиздат, 1989. — 304 с.