Quality of mayonnaise as its competitiveness factor
Abstract
The article analyzes the volumes of mayonnaise production for the last 2 years in Ukraine. There has been researched the quality of nine samples of high calorie mayonnaise "Provansal" of different trade marks. It shows the influence of quality on the competitiveness of mayonnaise, its positioning on the commodity market and satisfaction of consumer demands.
References
ДСТУ 4436 : 2005. Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови. — Чинний від 2006—07—01. — К. : Держспоживстандарт України, 2006. — 32 с.
Рудавська Г. Б. Наукові підходи та практичні аспекти оптимізації асортименту продуктів спеціального призначення : монографія / Г. Б. Рудавська, Є. В. Тищенко, Н. В. Притульська. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2002. — 371 с.
Корзун В. Н. Гігієна харчування / В. Н. Корзун. — К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2003. — 236 с.
Jansen Р. С. M.Lcns culirmris Medicus / Р. С. Jansen // Plant Resources of South-East Asia. — 1989. — N l. — P. 51—53.
Матвиец В. Г. Новые высокопродуктивные сорта нута / В. Г. Матвиец // Земледелие. — 2001. — No 6. — С. 42.
Структурно-механические характеристики пищевых продуктов / [А. В. Горбатов, А. М. Маслов, Ю. А. Мачихин и др.]. — М. :
Лёгкая и пищевая пром-сть, 1982. — 296 с.
Антипова Л. В. Методы исследования мяса и мясных продуктов / Л. В. Антипова, И. А. Глотова, И. А. Рогов. — М. : Колос, 2001. — 376 с.