Physical-chemical changes in synbiotic cultured dairy beverages during storage
Abstract
The article presents the results of studying of physical-chemical processes in synbiotic cultured dairy beverages during storage. The shelf-life of products is determined.
References
Fermented milks ; [ed. Adhane Tamime]. — Singapore : Willey-Blackwell, 2006. — 280 p.
Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов / К. К. Горбатова. –– М. : Легкая и пищевая пром-сть, 1984. — 344 с.
Charalampopoulos D. Prebiotics and Probiotics Science and Technology / Dimitris Charalampopoulos, Robert A. Rastall. — NY. : Springer, 2009. — 1248 p.
Голуб Б. О. Вплив біфідофлори на амінокислотний склад ферментованих синбіотичних молочних напоїв / Б. О. Голуб, С. Г. Даниленко, Г. Б. Рудавська // Наукові праці ОНАХТ. — 2010.— Вип. 38, Т. 2. — С. 203—207.
Bozanic R. Quality of cow’s and goat’s fermented bifido milk during storage / Rajka Bozanic, Ljubica Tratnik // Food Technology and Biotiechnology. — 2001. — No 2. — P. 109—114.
Handbook of food and beverages fermentation technology ; ed. Y. H. Hui et al.]. — [S. l.]. — CRC Press, 2004. — 917 p.