Perspectives of processing products of lactoserum use

Authors

  • O. MUSIJCHUK Kyiv National University of Construction and Architecture

Abstract

There have been considered the topicality and perspectives of protein products of lactoserum use. Due to the composition of essential amino acids these products have advantages over the proteins of vegetable and animal origin. High biological value of lactoserum and its handling ability allow using it as a raw material in different branches of food industry – in dairy, in processing meat, confectionary, butterfat industry etc.

Author Biography

O. MUSIJCHUK, Kyiv National University of Construction and Architecture

assistance lecturer

References

Храмцов А.Г. Молочная сыворотка. – М.: Агропромиздат, 1990. – 348 с.; Продукты из обезжиренного молока, пахты и молочной сыворотки / А.Г. Храмцов, Э.Ф. Кравченко, К.С. Петровский и др. – М.: Легкая и пищевая пром-сть, 1982. – 296 с.; Технология молока и молочных продуктов / Г.В. Твердохлеб, З.Х. Диланян, Л.В. Чекулаева, Г.Г. Шилер. – М.: Агропромиздат, 1991. – 463 с.

Храмцов А.Г. ... 348 с.

Пастернак Н. Експортні потоки молочної продукції, або Куди течуть молочні ріки? // Молочна пром-сть. – 2007. – No 1. – С. 16-20.

Там само. – С. 16-20.

Федорова Г.Б., Грек О.В. Соусы на молочной основе // Продукты и ингредиенты. – 2006. – No 6. – С. 12-18.

Published

2008-06-06

How to Cite

MUSIJCHUK О. (2008). Perspectives of processing products of lactoserum use. "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 5(1), 78–83. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1703

Issue

Section

INNOVATION TECHNOLOGIES OF THE HEALTHY FOOD-STUFFS