To the issue of monitoring of the Ukrainian population nutrition state

Authors

Abstract

Monitoring of modern conditions of Ukraine’s population nutrition is carried out. The basic problems which lead to imbalance of nutrition status of the average inhabitant of Ukraine are defined, and recommendations for their solution are developed. Elements of national policy formation in the sphere of nutrition of the population are defined.

Author Biography

O. GRYGORENKO, Kyiv National University of Trade and Economics

candidate of technical sciences, associate professor

References

Кіцула Л. М. Гігієнічна та токсикологічна оцінка харчування дітей дошкільного віку в організованих колективах : дис. ... канд. мед. наук : 14.02.01 / Л. М. Кіцула. — Л. : Львів. держ. мед. ун-т ім. Данила Галицького, 2001. — 231 с.

Матасар І. Т. Гігієнічна оцінка стану харчування працездатного населення в сучасних екологічних умовах : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра мед. наук : спец. 14.02.01 / І. Т. Матасар ; Нац. мед. ун-т ім. О. О. Богомольця. — К., 2001. — 40 с.

Кузьмінська О. В. Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді : монографія / О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. — К. : Держ. ін-т проблем сім’ї та молоді ; Укр. ін-т соц. дослідж., 2004. — Кн. 4. — 128 с. — (Серія "Формування здорового способу життя молоді" у 14 кн.).

Інформаційний сайт Державного комітету статистики України. — Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua.

Деякі питання продовольчої безпеки : Постанова Кабінету Міністрів України від 05.12.2007 No 1379. — Режим доступу : http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1379-2007-%EF.

Інформаційний сайт Всесвітньої організації охорони здоров’я. — Режим доступу : http://www.who.int/en.

Григоренко О. М. Наукові підходи до формування раціонів харчування студентів / О. М. Григоренко // зб. наук. пр. "Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі" : Вип. 2 (10). — Х. : ХДУХТ, 2009. — С. 210—218.

Григоренко О. М. Якість харчування школярів у радіаційно забруднених регіонах України / О. М. Григоренко // Новітні технології оздоровчих продуктів харчування ХХІ століття : тези доп. міжнар. наук.-практ. конф., 21 жовт. 2010 р., м. Харків. — Х. : ХДУХТ, 2010. — С. 269—270.

Гулич М. П. Здоровье человека: научные основы питания // Медицинская газета "Здоровье Украины" / М. П. Гулич. — Режим доступа : http://www.health-ua.com/ ua/articles/20.html.

Published

2011-01-27

How to Cite

GRYGORENKO О. (2011). To the issue of monitoring of the Ukrainian population nutrition state. "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 10(2), 118–124. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1590

Issue

Section

POPULATION’S DIET FORMATION