Optimization of cucumbers cooling conditions

Authors

  • A. DUBININA Kharkiv State University of Food Technology and Trade
  • G. SELIUTINA Kharkiv State University of Food Technology and Trade
  • V. BILOUS Kharkiv State University of Food Technology and Trade

Abstract

The article considers the ways of determination of dynamic parameters of food products. There has been analyzed the application of regressive algorithm of the research subject’s parameters determination on the example of research data processing. The optimal regimes of cucumbers cooling have been defined.

Author Biographies

A. DUBININA, Kharkiv State University of Food Technology and Trade

candidate of technical sciences, professor

G. SELIUTINA, Kharkiv State University of Food Technology and Trade

candidate of technical sciences, associate professor

V. BILOUS, Kharkiv State University of Food Technology and Trade

assistance lecturer

References

Э. Алмаши. Быстрое замораживание пищевых продуктов / Э. Алмаши, Л. Эрдели, Т. Шарой. — М. : "Легкая и пищевая пром-сть", 1981. — 408 с.

Олсон Г. Цифровые системы автоматизации процессов управления / Г. Олсон, Д. Пиани. — СПб. : Невский диалект, 2002. — 556 с.

Власова К. П. Методы исследований и организация экспериментов / под. ред. проф. К. П. Власова. — Харків : "Гуманитарный Центр", 2002. — 256 с.

Дрейпер Н. Р. Прикладной регрессионный анализ / Н. Р. Дрейпер, Г. Смит. — М. : Издательский дом "Вильямс", 2007. — 912 с.

Published

2011-01-27

How to Cite

DUBININA А., SELIUTINA Г., & BILOUS В. (2011). Optimization of cucumbers cooling conditions. "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 10(2), 77–83. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1580

Issue

Section

METHODOLOGICAL ASPECTS OF GOODS QUALITY EVALUATION