Фінансова політика України в умовах глобалізації економіки - ЧУГУНОВ, Ігор; ПАСІЧНИЙ, Микола (Scientia fructuosa, 2016)
Розглянуто основні виклики економічної глобалізації на сучасному етапі інституційного розвитку суспільства. Визначено вплив глобалізації на механізм формування фінансової політики. Обґрунтовано потребу підвищення ступеня координації фіскальної та монетарної політики, розробки довгострокової фінансової стратегії. Запропоновано пріоритетні заходи державної фінансової підтримки у сфері розвитку галузей промисловості, стимулювання експорту, підвищення частки високотехнологічної складової у його структурі.