Податок на прибуток устимулюванні інвестиційної активності підприємств - КОЛУПАЄВА, Ірина; НЕПРАН, Андрій (Scientia fructuosa, 2017)
Досліджено проблематику і результативність податкової реформи України з точки зору її впливу на інвестиційну діяльність і накопичення капіталу в нефінансовому секторі. Доведено, що нині рівень фіскального податкового вилучення частини прибутку нефінансових корпорацій має тенденцію до зниження. Обґрунтовано необхідність впровадження податкових пільг з метою диференціації оподаткування різних складових прибутку залежно від його використання.