Еволюція фінансового забезпечення соціального захисту населення - ЧУГУНОВ , Ігор; НАСІБОВА , Ольга (Scientia fructuosa, 2020)
Розкрито передумови виникнення фінансового забезпечення соціального захисту населення. Визначено особливості становлення соціального захисту населення як системи фінансових відносин та інструменту стимулювання розвитку головної продуктивної сили суспільства. Здійснено аналіз фінансового забезпечення соціальних видатків у середині ХІХ та на початку ХХ ст. Виявлено основні чинники впливу на рівень соціального захисту населення та розвиток фундаментальних підвалин функціонування фінансового забезпечення зазначеної сфери.