The influence of antimicrobial substances on the quality of cherry fruit in storage

Authors

  • O. VASILISHINA Uman’ National University of Gardening

Abstract

Joint application of postharvest treatment of cherry fruit by the antimicrobial substances and polyethylene tape for packing of fruit diminishes the natural losses of mass and improves quality of products. Advantages of treatment of cherry fruit with a 0.4% solution of lemon acid have been determined.

Author Biography

O. VASILISHINA, Uman’ National University of Gardening

lecturer

References

Харцевич Ю.Т. Хранение плодов и овощей. – М.: Харвест, 2003. – 403 с.; Барабаш Н.А. Косточковые культуры. – М.: Агропромиздат, 1987. – 264 с.

Найченко В.М., Осокина Н.М. О возможности хранения свежих плодов вишни // Холодильная техника. – 1984. – No 9. – С. 31-33.

Паронян В.Х., Комаров Н.В., Кюрегян Т.П. Прогрессивные способы обработки плодоовощной продукции перед закладкой на хранение // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2003. – No 7. – С. 23-24; Жунгиету Г.И. Хранение пищевых продуктов и кормов с применением консервантов. – Кишинев: Картя Молдовеняскэ, 1982. – 256 с.; Добровольский В.Ф. Свежие фрукты и овощи в питании космонавтов // Хранение и переработка сельхозсырья. – 1998. – No 8. – С. 23-26.

Гриценко Е.Г., Долганова Н.В. Использование антиокислителей природного происхождения с полифункциональными свойствами в полифункциональном корме для служебных собак // Хранение и переработка сельхозсырья. – No 7. – 2004. – С. 60.

Скрыпник В.В. Фруктаны. – К.: УСХА, 1991. – 81 с.

ГОСТ 21921–76 Вишня свежая. Технические условия. – М.: Изд-во стандартов, 1976. – 6 с.

Доспехов Б.А. Методика полевого опыта с основами статистической обработки исследований. – М.: Колос, 1979. – 416 с.

Published

2008-06-06

How to Cite

VASILISHINA О. (2008). The influence of antimicrobial substances on the quality of cherry fruit in storage. "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 5(1), 168–173. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1720

Issue

Section

GOODS' QUALITY KEEPING