Investigation of carrageenans properties with the purpose of their application in fish products

Authors

  • V. BOGOMOLOVA National University of Agriculture

Abstract

The results of research of rheological properties of carrageenans solutions and its combinations with xantan gum and guar gum are offered. The possibility of hydrocolloids usage in technology of various fish products is considered.

Author Biography

V. BOGOMOLOVA, National University of Agriculture

postgraduate

References

Сімахіна Г.О., Науменко Н.В. Роль і місце технології харчування в структурі сучасної харчової індустрії // Наукові праці НУХТ. – Київ, 2002. – No 13. – С. 22-23.

Марчук О.М., Бандуренко Г.М. Використання природних гідроколоїдів при розробленні нових видів фруктових соусів // Наук. пр. Одеської нац. акад. харч. технол. – Одеса, 2006. – Вип. 28, Т. 2. – С. 327-328.

Кизеветтер И.В., Грюнер В.С., Евтушенко В.А. Переработка морских водорослей и других промысловых водных растений. – М.: Пищевая пром-сть, 1967. – 416 с.

Справочник по гидроколлоидам / Г.О. Филлипс, П.А. Вильямс (ред.): Пер. с англ. / Под ред. А.А. Кочетковой и Л.А. Сарафановой. – СПб.: ГИОРД, 2006. – 536 с.

Богданов В.Д., Сафронова Т.М. Структурообразователи и рыбные композиции. – М.: ВНИРО, 1993. – 172 с.

Published

2008-06-06

How to Cite

BOGOMOLOVA В. (2008). Investigation of carrageenans properties with the purpose of their application in fish products. "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 5(1), 96–101. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1706

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY