The thermally convertible process of defrosting of intermediate product

Authors

  • Olexandr СHEREVKO Kharkiv State University of Food Technology and Trade
  • Andriy ODARCHENKO Kharkiv State University of Food Technology and Trade
  • Tetiana KARBIVNICHAYA Kharkiv State University of Food Technology and Trade

Abstract

The features of the process of programmed defrosting of vegetable semi product that had previously been subject to technological regimes of technological processing (drying) are studied. Gradual defrost models of borsch flavor are scientifically based and experimentally verified.

Author Biographies

Olexandr СHEREVKO, Kharkiv State University of Food Technology and Trade

doctor of technical sciences, professor

Andriy ODARCHENKO, Kharkiv State University of Food Technology and Trade

candidate of technical sciences, associate professor

Tetiana KARBIVNICHAYA, Kharkiv State University of Food Technology and Trade

senior lecturer

References

Паньшин Н. Б. Совершенствование камеры быстрого замораживания пищевых продуктов с использованием низкотемпературного воздуха турбохолодильной машины : автореф. дис. на соискание уч. степени канд. техн. наук : спец. 05.04.03 / Н. Б. Паньшин. — М., 2010. — 18 с.

Буянов В. О. Разработка технологии быстрого замораживания пищевых продуктов на базе комбинированного способа: автореф. дис. на соискание уч. степени канд. техн. наук : спец. 05.18.04 / В. О. Буянов. — К., 2009. — 18 с.

Орлова Н. Я. Консистенция и влагоудерживающая способность замороженных плодов / Н. Я. Орлова // Пищевая пром-сть. — 1992. — No 1. — С. 24—25.

Руцкий А. В. Холодильная технология обработки и хранения продовольственных продуктов / А. В. Руцкий. — М. : Высш. шк., 1991. — 197 с.

Доценко Н. Кріозахист айви при заморожуванні / Н. Доценко, Є. Кротов, А. Бровченко // Харчова і переробна пром-сть. — 1997. — No 12. — С. 24—25.

Сборник рецептурных блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания. — М. : Экономика, 1983. — 720 с.

Пат. 13953 Україна, МПК А/23L 1/00. Пристрій для визначення кількості вільної та зв’язаної вологи при температурах, близьких до температури рідкого азоту / А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко, М. І. Погожих — No 200511091 ; заявл. 23.11.2005 ; опубл. 17.04.2006, Бюл. No 4. — 4 с.

Вплив попередньої підготовки на заморожування компонентів для борщової заправки / [А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко, Т. В. Карбівнича та ін.] // Обладнання та технології харчових виробництв : темат. зб. наук. праць. — Донецьк : ДонНУЕТ, 2010. — Вип. 25. — С. 305—311.

Денисенко В. В. ПИД-регуляторы: принципы построения и модификации / В. В. Денисенко // Современные технологии автоматизации. — 2006. — No 4. — C. 66—74.

Денисенко В. В. ПИД-регуляторы: принципы построения и модификации / В. В. Денисенко // Современные технологии автоматизации. — 2007. — No 1. — С. 78—88.

Published

2011-12-21

How to Cite

СHEREVKO О., ODARCHENKO А., & KARBIVNICHAYA Т. (2011). The thermally convertible process of defrosting of intermediate product . NTERNATIONAL CIENTIFIC-RACTICAL OURNAL OMMODITIES ND ARKETS, 12(2), 82–89. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1496

Issue

Section

INNOVATION TECHNOLOGIES OF THE HEALTHY FOOD-STUFFS