Improvement of paper packing materials for food

Authors

Abstract

The ways in which paper packing materials improvement is implemented in Ukraine, are analyzed in the article. The expediency of making moisture-proof paper packing materials for food products is grounded. The characteristics of the main components that can be used for this purpose are given.

Author Biographies

V. OSYKA, Kyiv National University of Trade and Economics

candidate of technical sciences, associate professor

K. MOSTYKA, Kyiv National University of Trade and Economics

postgraduate

References

Коптюх Л. А. Нові технології і процеси створення пакувального паперу і фільтрувального картону для харчової промисловості : дис. ... докт. техн. наук : 05.17.22 : зах. 12.10.98 : затв. 21.03.99 / Коптюх Леонід Андрійович. — К., 1998. — 457 с. — 05984000338.

Коваль О. С. Розробка методів і засобів ресурсозбереження у виробництві паперу і картону з макулатур : дис. ... канд. техн. наук : 21.06.01 : зах. 31.10.06 : затв. 18.04.07 / Коваль Олександр Сергійович. — К., 2006. — 145 с. — 04064004334.

Барбаш В. А. Експортно-імпортний потенціал целюлозно-паперової промисловості України / В. А. Барбаш, Ю. А. Безрукова // Економічний вісник НТУУ "КПІ". — 2009. — No 6. — С. 134—136.

Использование хвойных пород древесины при производстве упаковочных видов бумаги / [Черепкина Р. И., Мороз В. Н., Хомук И. О., Поламарчук Н. Ф.] // Упаковка. — 2008. — No 5. — С. 18—20.

Соломенные полуфабрикаты / Барбаш В. А., Бондар Р. В., Бондар С. Е. та ін. // Упаковка. — 2008. — No 2. — С. 18—22.

Барбаш В. А. Волокнистые полуфабрикаты из стеблей сои в производстве бумаги и картона / В. А. Барбаш, И. В. Трембус // Упаковка. — 2010. — No 1. — С. 22—25.

Барбаш В. А. Влияние модифицированных крахмалов на качество бумаги и картона / В. А. Барбаш, В. М. Мороз, Т. В. Степанова // Упаковка. — 2006. — No 3. — С. 36—39.

Осика В. А. Розроблення складу розчину для підвищення жиронепроникності пакувального паперу / В. А. Осика, Л. А. Коптюх // Упаковка. — 2010. — No 3. — С. 16—19.

Пилипенко С. Влагопрочность бумаги и методы ее оценки / С. Пилипенко // Бумага и жизнь. — 2006. — No 3. — С. 15—17.

Published

2011-06-16

How to Cite

OSYKA В., & MOSTYKA К. (2011). Improvement of paper packing materials for food. "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 11(1), 152–158. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1480

Issue

Section

IMPROVEMENT OF CONSUMER PROPERTIES OF NONFOODS