Using flavors in manufacturing special vodka "Captain"

Authors

  • Natalia CHEPEL National University of Food Technology

Keywords:

special vodka, the method of the flavor profile, an organoleptic profile

Abstract

Taking into account modern alcoholic lines, compounding of especial vodka "Captain" has been developed using the flavor method. Aroma profile of an alcoholic drink has been worked down and quantitative parities of components have been defined. Research indicators of the given drink after 6 months of preservation have shown harmonization of aroma and taste.

Author Biography

Natalia CHEPEL, National University of Food Technology

candidate of technical sciences

References

Лосева И. В. Эфирные масла компании R.C.TREATT&Co. Ltd – изысканный аромат и безупречное качество / И. В. Лосева // Пищевые ингредиенты, сырье и добавки. — 2001. — No 3. — С. 48—49.

Метод профілю флейвориста : ДСТУ ISO 11036:1994. — [Чинний від 1994—06—12]. — К. : Держспоживстандарт України, 1996. — 23 с.

Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва / [авт. ред. В. С. Барабаш]. — К. : УкрНДІспиртбіопрод, 1999. — 458 с.

Полыгалина Г. В. Основы дегустации и сертификации водок и ликеро- водочных изделий / Г. В. Полыгалина, И. И. Бурачевский. — М. : Колос, 1999. — 397 с.

Технологія спирту / [В. О. Маринченко, В. А. Домарецький, П. Л. Шиян та ін.] ; під ред. проф. В. О. Маринченка. — Вінниця : "Поділля – 2000", 2003. — 496 с.

Published

2012-06-01

How to Cite

CHEPEL Н. (2012). Using flavors in manufacturing special vodka "Captain". "INTERNATIONAL·SCIENTIFIC-·PRACTICAL·JOURNAL·COMMODITIES·AND·MARKETS", 13(1), 131–138. etrieved from https://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/article/view/1418

Issue

Section

RESEARCHES OF FOODSTUFF’S QUALITY